Προγράμματα για παιδιάΜε εργαλεία μας παιγνιώδης και ψυχαγωγικές μεθόδους, σχεδιασμένες από τους εξειδικευμένους και έμπειρους συνεργάτες μας από το χώρο της εκπαίδευσης και της τέχνης, στοχεύουμε στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών σε όλους τους επιμέρους τομείς: σωματικά, κινητικά, γνωστικά, κοινωνικά.


BOLLY WITH YOUR BABY

Μια χαρούμενη μαμά ισοδυναμεί με ένα ευτυχισμένο μωρό. Φορώντας το μωρό σας στο μάρσιππο ελάτε να γυμναστούμε χορεύοντας και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε όμορφα βιώματα και γερές βάσεις για τη δική του κιναισθητική και συναισθηματική εξέλιξη.


ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;

Το εργαστήρι μας απευθύνεται σε γονείς και παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, προσφέροντάς τους την εμπειρία της ανακάλυψης των μύθων του κόσμου, μέσα από το χορό και το θέατρο.

Όχημα του ταξιδιού αυτού, είναι η συνεργασία και το ισχυρό βίωμα της μαγείας του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που οι κανόνες του εξισώνουν μικρούς και μεγάλους και τους επιτρέπουν να ριχτούν ελεύθεροι στην περιπέτεια.

Μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική και φυσικά τη συνεργασία, οι μεγάλοι θα θυμηθούν την ελευθερία της φαντασίας μέσα από τα παιδιά τους και οι μικροί θα διδαχτούν από την ωριμότητα της εμπειρίας των γονιών τους.

Τα παιχνίδια μας και οι ιστορίες είναι εμπνευσμένα από τους μύθους του Taj Mahal, από τα Δάση των Δρυίδων και φυσικά από τους αρχαίους μύθους της χώρας μας.


"ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ"

Με διάθεση εξερευνητή, οι μικροί μας φίλοι, ανακαλύπτουν τον πλούτο τον ρυθμικών παραλλαγών που υπάρχουν . Δημιουργούν τα σύμβολα με τα οποία θα τον καταγράψουν, κατασκευάζουν όργανα ( από καθημερινά υλικά) και χρησιμοποιούν ακόμη και το ίδιο τους το σώμα για να τον αναπαράγουν.

Με βάση τη μέθοδο της μουσικοκινητικής αγωγής, το εργαστήρι, είναι σχεδιασμένο να μυήσει τα παιδιά σε μια διασκεδαστική διαδρομή ανακάλυψης και κατάκτησης της έννοιας των ρυθμικών σχημάτων της μουσικής. Ταυτόχρονα αυτό το ταξίδι στους ΄ρυθμούς προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία για ανάπτυξη της κιναισθητικής αντίληψης.


"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΥ"

Μια δράση που δίνει χώρο και χρόνο στα παιδιά να δημιουργήσουν ιστορίες με το αγαπημένο τους παιχνίδι. Γνωρίζοντας πως αυτή είναι μια ηλικία στην οποία τα παιδιά νοηματοδοτούν και διαχειρίζονται τα ερεθίσματα της καθημερινότητας ,δημιουργώντας ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστές είναι τα αγαπημένα τους παιχνίδια (συμβολικό παιχνίδι), δημιουργήσαμε αυτό το εργαστήρι που στόχο έχει να ακούσει τις ιστορίες των παιδιών.

Έχοντας το κάθε παιδί το δικό του αγαπημένο παιχνίδι μπορεί να μας πει την ιστορία του και να την πλέξει με τις ιστορίες των άλλων παιδιών.

Στόχος μας να τους προσφέρουμε τον ασφαλή χώρο για την ανάπτυξη της αυτοέκφρασης και της συνεργασίας.


"ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ"

Η πρώτη επαφή με όλες τις μορφές τέχνης, χωρίς καμία διάθεση εξειδίκευσης αλλά με πολύ κέφι για παιχνίδι και εξερεύνηση.

Αυτή η δράση είναι μια περιπέτεια που σε κάθε βήμα της τα παιδιά έρχονται σε επαφή και με ένα διαφορετικό είδος τέχνης. Έτσι κάθε είκοσι λεπτά αλλάζουμε αντικείμενο και ανακαλύπτουμε τους θησαυρούς των μεγάλων δημιουργών.

Ζωγραφική, μουσική, θέατρο, χορός, λογοτεχνία ενδυματολογία, σκηνογραφία, όλα είναι εκεί και μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε να διαλέξουμε τι μας αρέσει και τι όχι. Μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε την κρίση μας, να αναπτύσουμε την προσωπική μας αισθητική και να δημιουργούμε σύμφωνα με όσα πραγματικά μας ενθουσιάζουν.


"ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ"

Ένα πρόγραμμα που δίνει ερεθίσματα για όλες τις αισθήσεις.

ΑΚΟΗ: Ακούω ήχους (είτε δομημένους με τη μορφή μουσικής, είτε τυχαίους απο τη φύση και την καθημερινότητα) και τους ζωγραφίζω ή τους κινούμαι ή αντιδρώ με μια έκφραση προσώπου κ.λ.π

>strong>ΟΡΑΣΗ: Βλέπω πίνακες ζωγραφικής , είκόνες ζώων, χρώματα, κινήσεις, γκριμάτσες κ.λ.π μαθαίνω να ξεχωρίζω τι πραγματικά μου αρέσει και τι όχι και να αιτιολογώ την επιλογή μου (για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας). Μιμούμαι ότι βλέπω με όποιο τρόπο θέλω.

ΑΦΗ: Μαθαίνω να αγγίζω με διάφορες εντάσεις (χάδι,"κράτάω σφιχτά" κ.λ.π" σε ένα δεύτερο χρόνο συνδέω τα συναισθήματα που μπορεί να προκύπτουν απο ένα άγγιγμα διαφορετικής έντασης). Με κλειστά μάτια ψηλαφίζω αντικείμενα και προσπαθώ να τα αναγνωρίσω.

ΓΕΥΣΗ: Αναγνωρίζω τις διαφορετικές βασικές γεύσεις (γλυκό ,ξυνό,πικρό,αλμυρό,κρύο,ζεστό) με κλειστά μάτια, τις συνδέω με ένα χρώμα την κάθεμία ( σαν παιχνίδι " αν ήταν χρώμα το ξυνό τι χρώμα θα ήταν), διαλέγω πιά μου αρέσει πιο πολύ και δημιουργώ ένα δικό μου συνδιασμόΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ


"ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ"

Μια δράση που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη μοναδικότητα τους, την ομορφιά του σώματος τους και να εκτιμήσουν τον εαυτό τους πέρα από επιβεβλημένα πρότυπα. Ζωγραφίζουμε τον περίγραμμα του σώματός μας και το γεμίζουμε με χρώματα και συναισθήματα.

Το νιώθουμε και εστιάζουμε σε κάθε του μέρος με ελεύθερη κίνηση ,ανακαλύπτουμε τα μυστικά που κρύβονται μέσα του και δίνουμε στον εαυτό μας την αγάπη που του αξίζει.


«ΩΡΑ ΓΙΑ MUSICAL» (ΠΑΙΔΙΚΟ)

Θέατρο, τραγούδι, χορός όλα μαζί στο πιο διασκεδαστικό είδος θεάτρου! Το MUSICAL.

Με πολλαπλά οφέλη για την κιναισθητική ανάπτυξη των παιδιών , για την ενίσχυση της αυτό-έκφρασης, την καλλιέργεια της μουσικότητας και της ψυχαγωγίας τους, το musical ήρθε για να δώσει άλλο ρυθμό στη ζωή των παιδιών.


«LET’S GO MUSICAL» (ΕΦΗΒΙΚΟ)

Η δυναμική χορευτική κίνηση συναντά το τραγούδι και το θέατρο! Ψυχαγωγία, διασκέδαση, έντονοι ρυθμοί και όλη η ζωντάνια της εφηβείας βρίσκει το χώρο να εκφραστεί και να δημιουργήσει μοναδικές στιγμές.


"ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ"

Με όχημα το θέατρο μαθαίνουμε να εκφράζουμε τον εαυτό μας, να "ντυνόμαστε" ρόλους,να διασκεδάζουμε, να εκφραζόμαστε και να λάμπουμε στη ζωή σαν πρωταγωνιστές.

Στόχος η δημιουργία θεατρικής ομάδας και η παρουσίαση μικρών θεατρικών παραστάσεων.


"ΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με αυτοσχέδια ρυθμικά όργανα (ιδιόφωνα) και με ήχους από το σώμα μας φτιάχνουμε μια ομάδα που παίζει ρυθμούς από όλο τον κόσμο.

Ταξιδεύουμε στη γή μέσα από τους ρυθμούς του κάθε λαού και μαθαίνουμε την ιστορία του κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!